Země přízraků

Země přízraků, kdo by o ní neslyšel. Tajuplné zkazky vyprávějící se šeptem po nocích u krbů. Děsuplné historky u kterých vstávají vlasy hrůzou. A přesto se tam lidé rádi vracejí. Možná budeme i my letos mít tu možnost.

Je to svět jako je ten náš. Jsou tam lidé, různá zvěř tam je také, radost i štěstí, ale i smutek, zlo, nebezpečí a smrt. Když projdeš portálem, staneš je obyvatelem onoho světa. Provázíš ho v jeho nesnázích, problémech, ale i zdokonalování a nabývání zkušeností a různých schopností.

Oresta Vianueva

Na začátek musím uvést, že já jsem ještě neměla to šestí zemi přízraků spatřit, protože byla otevřena (pokud správně počítám) půl roku po mém přijetí, takže v létě 2007. Ale vypadá to, že se blýská na lepší časy a my budeme poctěni její návštěvou.

O co vůbec jde? Jde o zemi, která je podobna té naší i když ne tak úplně. I pro ty co tam už byly zůstává tajuplnou jako hrad v Karpatech. Život tam není žádné peříčko, kdekoli můžete narazit na smrtelné nebezpečí, nikdy nevíte co se skrývá za dalším rohem. Chce to pevné nervy a neustávající pozornost. Magie tam funguje a pokud se budete ubírat správnými cestami budete ji moct i používat.

Taktéž tam můžeme narazit na celou řadu magických entit, jako jsou bludičky, víly, skřítkové a jim podobní. Zvláštní je (mě to tak alespoň připadá), že se žádný tvor nemůže dostat přes portál sem k nám, ale my k nim ano a zpátky taky. Možná je portál nějak magicky chráněn.

A jak se tam dostat? Možná budete překvapeni, ale to zaprášené zrcadlo v kumbále neslouží jenom jako výcviková plocha pavoukům. Přesně přes něj vedla kdysi ta prapodivná cesta. Více o tom přímá účastnice svědectví Oresta Vianueva:

Před pár lety v létě vznikl na obloze podivný tvar (zvláštní propojení planet) a k hradu se snesla podivná hvězda a tak jsme ji všichni následovali, až jsme zjistili, že se uhnízdila v našem zrcadle z Erisedu. Od té doby je tam portál, který propojuje naše světy. Nic víc nevíme. Možná pan ředitel, ale ten nám nechce nic říct. Jen, že se ona hvězda ztratila a že není správné propojení planet.

Kde se ona hvězda nachází v současném okamžiku není známo. Můžeme jen doufat, že ji nesnědla Kachnička.