Nový mazlíček – ano, či ne?

Na hradě se objevil nový mazlíček – tlustočerv. Jediným majitelem tohoto druhu je v současné době samotný pan ředitel, Nimrandir Elénére.

Již delší dobu se na hradě šuškalo, že se po kočkách objeví nový mazlíček. Možnosti, o kterých se diskutovalo, byly různé. Někteří si velmi přáli kluběnku, jiní pavouky a poslední tlustočervy, kteří jsou, dle osnov Péče o kouzelné tvory, nejméně náročnými kouzelnými tvory, a tedy by péče o ně měla být dostupná každému. Protože jak praví učené knihy, tlustočerv je nejšťastnější tehdy, když nic nedělá a nikdo si ho nevšímá. Když by se přece zdálo, že po vás tlustočerv něco chce, stačí mu hodit hlávkový salát (nebo něco jiného zeleného) a máte nejspokojenějšího mazlíčka na světě.

Překvapením tak bylo (a spousta lidí neskrývala svůj údiv), když se objevila i příslušná licence na chov těchto mazlíčků, která stojí rovných 1 000 štístek.
Pro porovnání: licence na chov mnohem náročnějších kouzelnických tvorů stojí v rozmezí od 200 štístek (chov exotických žab) do 500 štístek (chov hafoňů).

Otázkou tedy zůstává, jaký ohlas bude mít tlustočerv mezi hradními obyvateli. Poperou se o chovatelské licence a nebudou věřit popisu z knihy Fantastická zvířata a kde je najít, která popisuje tlustočerva následovně:

…nebo budou šetřit pro případ, že by se na pultech obchodu objevilo další, o poznání atraktivnější, zvířátko?
Otázkou také zůstává cena tlustočerva, která je momentálně ve hvězdách, protože samotní tlustočervi se na pultech obchodu ještě neobjevili…

*

Šéfredaktorka Hadího krále se vydala do sovince a oslovila 50 různých zástupců z řad studentstva a profesorstva, aby zjistila jejich prvotní dojmy ohledně nového mazlíčka. Vrátilo se jí neuvěřitelných 36 sov, z nichž vám připravila několik zajímavých grafů.

Většině lidí se vzhled tlustočerva líbí, a ti, kteří z něj nadšení nejsou, většinou dodávali, že nakreslený je moc hezky, ale ono zvíře jako takové samo o sobě hezké není. Zaznělo také, že to u něj vypadá na pestrou barevnou variabilitu, tudíž zajímavou práci s geny u šlechtění.

Většina lidí z toho, že je novým mazlíčkem zrovna tlustočerv, nadšená není. Mnohokrát v sovách zaznělo, že je skvělé, že je vůbec nějaká novinka a že je spojena s HP tematikou, ale většina respondentů si povzdechla, že je hromada mnohem lákavějších mazlíčků, a to i z kouzelnického světa. (Sešly se touhy třeba po kluběnkách, kůrolezech, netopýrech, králících nebo pandách.)

Drtivé většině dotázaných přijde cena za novou licenci přehnaná. Mnozí však zmínili, že doufají, že cena za licenci bude vykompenzována nějakými překvapivými magickými schopnostmi nebo rozšířením dané licence o další tvory, jejichž chov v budoucnu pokryje. Zatím to tak však nevypadá, a tak se cena 1 000 štístek zdá nepřiměřeně vysoká, a to právě proto, že mazlíčci náročnější na chov mají licence mnohem levnější.

Zřejmě netřeba dlouhého komentování posledního grafu: většina dotázaných o tlustočerva nestojí a zůstane u krys, žab, koček, hafoňů nebo šneků.

Ne všechny grafy obsahují všech 36 odpovědí, u některých otázek někteří neměli jasný názor nebo zvládli okomentovat obě možnosti, k žádné se však nepřiklonili. Každý graf však zahrnuje minimálně 30 odpovědí  – to uvádíme pro představu, z jakých čísel se daná procenta vzala. Všem respondentům posíláme hromadné poděkování za rychlou odpověď!

A co vy? Podělte se s námi o názor na nového mazlíčka v komentářích!

Pro Hadího krále
redakce

7 komentářů

  1. Kdybych neměla panickou hrůzu z mudlovských slimáků, možná bych se do honby za tlustočervem pustila. Ale představa, že první, co po ránu uvidíte, bude velký magický slimák. Ulalá, to si raději nechám ujít.
    Nicméně je třeba dodat, že to je pouze má indispozice, tudíž zavrhovat tvora jako takového mi jistě nepřísluší!
    Ninulda Jóžinová

  2. Popravdě jsem byla z tlustočervů hodně překvapená – super, že přidávají nového mazlíčka, ale proč zrovna tlustočerva! S tím se nepomazlím! 😀 Doufám proto, že snad přinesou i nějaké další bonusy, jinak v nich úplně nevidím smysl..

    -Noah

  3. Nový mazlíček? Super, aspoň něco nového, když jezero je přes rok zamořený a Žlutá tlapa zavřená, famfrpál je zasekaný a většina lektvarů k ničemu.
    Tlustočerv? Proč proboha? Kdo by chtěl mít něco takového slintajícího a odporného? Nezpochybňuji, že jeho vyobrazení je věrné a zdařilé, nechci určitě urazit tvůrce, ale pořád je to tlustočerv!
    Díky, nechci.

  4. Inees Rut Gowstring
    23. 10. 2020 (14:30)

    Tlustočerv není mé oblíbené fantastické zvíře, ale věřím, že si své nadšené majitele najde. Jsem ráda, že se možnosti chovu rozšiřují a žádné zvířátko by nemělo být diskriminované jen z důvodu vzhledu 🙂 Tak přeji všem tlustočervům ty nejlepší možné majitele. Já mam svého Foise a žádné zvíře by mě nepřinutilo ho vyměnit 🙂

  5. Tlustočerv vypadá skvěle a hned bych si ho pořídila, ale ta cena mi nepřijde adekvátní. Přece jen vychovat hafoně a tlustočerva jsou dvě časově odlišně náročné věci!
    -Veri

  6. Tlustočerv se mi osobně vůbec nelíbí, připomíná mi slimáka, což vůbec není roztomilý tvor, ale dost zákeřný škůdce.
    Nové zvíře by byko vítano, ovšem se musíme ptát, proč zrovna tuto?!

    -Astorka

  7. Nedávno jsem neměla ani krysu a nejspíš se dřív dostanu do AK, než abych našetřila štístka na licenci. Ne že by teda tlustočervi byli nějak krásní, ale starat se o ně může být… zajímavé?

Komentáře jsou uzavřeny.