Zmijozelská sbírka pokémonů

Že na posledních kolejních trénincích v sezóně lehce upadá morálka, to asi nemusím nikomu dlouze vysvětlovat. Když to ale ještě na tom úplně posledním tréninku podpoří kapitánka tím, že vyhlásí anarchii, tedy že neplatí většina během roku jasně daných pravidel, nemůže se pak divit už nikdo. Nic z toho ale viditelně neplatí pro zmijozelskou primusku. Ta může podrývat autoritu kapitána, kdy se jí zamane. Nebo si to alespoň myslí…

Těžko říct, čím to je. Možná jí dává ten zlatý lesklý plíšek na hrudi jakýsi pocit neomezené moci nebo se až příliš ztotožnila se skotskou lochnesskou a jako správná příšera si myslí, že je nedotknutelná. To ale asi nedopátráme. S jistotou víme jen to, že se na předposledním tréninku tohoto ročníku rozhodla, že si ze jmen spolužáků Hadí letky vytvoří soukromou sbírku pokémonů (mudlovský seriál, pozn. red.). Jak to celé dopadlo?

První to odneslo její jediné hádě – Faye. Ruku na srdce, asi si za to může trochu sama. Všichni jsme totiž postřehli její nový čarostav, ve kterém se snaží všem vysvětlit, že se jmenuje Faye. Těm skutečně nechápavým lidem to tam vysvětluje dokonce na sedmi řádcích. Žádná Faya, ani Feya, nedejsalazar třeba Feía. Prostě Faye! A tak z ní naše primuska udělala Fejferonku. A prý může být ještě ráda, že neskončila jako Fajfka. Nedalo mi to a rozhodla jsem se tedy výtvarně ztvárnit, jak asi vypadá, když se taková Fejferonka dostane k potlouku – no stress, just chill!

Další na řadu přišly chytačky. Z pokladnice Saiph udělala Nessa Saisanku. Roztomilé, že? Ovšem reakce pokladnice, která nevidí mezi jejím jménem a novou přezdívkou podobnost, zarazila nás všechny. Že bychom celou dobu špatně vyslovovali její jméno? Pokud jsou vaše vysvětlovací schopnosti zdatnější než u členů zmijozelské koleje, pokuste se jí to vysvětlit, prosím. My už jsme z toho unavení!

A chytačka Sarah nemohla být pozadu. Jakkoliv si mohla přát být třeba princezna Sára nebo velká, silná a mocná poušť Sahara, bylo jí to houby platné. Odnesla si přezdívku Sararášek!

Přejmenování tří hráček stačilo k tomu, aby se u všech účastníků tréninku spustila lavina vymýšlení přezdívek pro všechny ostatní. Mohla jsem je okřikovat, mohla jsem je napomínat, ale… lavina už se strhla a nešlo tomu zabránit.

Velmi brzy přišla na řadu Maya. I zde měla jasno Nessa. Těžko hádat, kde se inspirovala, ale udělala z naší Mayi Maybelínu! A já ji tak mohla nakreslit včetně „Maximum volume“, ať už to mluví o maximálním objemu jejích řas nebo o maximální síle, se kterou odpaluje potlouky… – posmutní při představě, že neprošel její návrh na Maiňáska –

Střelkyně Maraike si musela vyslechnout hodně. Kromě camrálů létaly i návrhy jako třeba Maraináda, Mirinda… Primuska brzy ale všechny snahy utnula s jasnou představou, jak svou sestru v pluku, tedy věrného soupeře pro souboje ve vrhu dýňových bomb, pojmenuje. Marajče. Mluví tato přezdívka snad o tom, že Nessa příště místo po pevných dýních sáhne ve Velké síni radši po pěkně shnilých rajčátcích? No uvidíme.

Odrážečka Ruby je jednou z mála, kdo přezdívky nosí téměř celý rok. Jistojistě za ten fakt může to, jak nás na trénincích rube, když nás potlouky shazuje z koštěte na jeden odpal. Věta „Uteč, kdo můžeš, přichází Rubert“, se tak stala oblíbenou třeba i v mém případě. Z jejích bicepsů jde prostě strach. Moji poddaní na koštěti spoluletci však došli k názoru, že je čas na změnu! A děsivému čertovi Rubertovi tak vymysleli nové romantické jméno. Rybana!

Chlapecká část týmu vypadala smutně, že je ostatní zatím opomíjejí. Vzali jsme si tedy na paškál i je. Ale to vám povím, nebylo to nic jednoduchého! Co chcete stvořit, když se někdo jmenuje Gregory? Už nevím, kdo to vlastně byl, možná chytačky Sararášek se Saisankou, které také projevily velké nadání v tomto sportu vymýšlení nových přezdívek. A tak jsem svého zástupce mohla překřtít na Gregfruit a namalovat si ho, jak skutečně zacpává jednu z obručí.

Nováček René byl radši potichu. Oprávněně se bál, co bychom byli schopní vymyslet si na něj. Bál se zbytečně, neboť ho to nemohlo minout, a tak kdyby se místo toho začal se svým osudem raději smiřovat hned, ušetřil by si mnohé trápení. Já jsem ale s výsledkem spokojená. Alespoň mám jasno v tom, kdo se bude přes prázdniny starat o košťata. Jako nová budou vypadat po péči našeho Renévátora!

Ani další z háďat, Hope, jsme nemohli nechat pozadu. Já tak moc doufala, že z ní uděláme Hopíka! Nebo, chcete-li po brněnsku, Hopskulku. Už jsem si představovala, jak si bude hezky skákat za camrálem. Ness měla asi stejnou představu. Ale povýšila to o úroveň výš. A z Hope udělala nejen poskakující míček, ale rovnou larvální stádium motýla – Hopsenku.

Co se děje na tréninku se doneslo až do hradu, protože brzy přispěchala na trénink i spolužačka Casper. V jejím případě však měla jasno Sararášek, která hned vynesla svůj návrh na CAspik. Padlo ještě pár přání udělat z ní kapříka nebo rovnou útočného kapra, což je, jak jsme zjistili, kouzlo, které v soubojovém klubu chybí našemu brankáři Gregfruitu. Ale mně se moc zalíbila myšlenka na lahodné svačinky na zápasy, do kterých by šlo nenápadně přimíchat pár kapek laudana…

Jestli jsem si jako kapitán myslela, že z toho vyjdu s čistým štítem, nemohla jsem se plést víc. Moje jméno se ale ukázalo jako nesnadné pro vymyšlení přezdívky. Štěstí pro mě? Ti všímavější sice postřehli, že v obráceném pořadí písmenek ve jméně Enola se skrývá jakási osamocenost. Nenechali se ale odradit a posunuli hranici pro vymýšlení přezdívek ještě o kousek dál, když přistoupili k nevinnému příjmení. Napověděl jim asi i jeho význam v cizím jazyce, neboť jsem si odnesla pokémonské jméno Gaučíča.

Zbývalo pojmenovat strůjce této šílenosti, primusku Nessu. Jestli si teď myslíte, že jsme zůstali u Lochnessky, šeredně se mýlíte! To už každý zná a jak víme, opakovaný vtip není vtipem. Jenže zkuste si vymyslet něco pro tak hrozné krásné jméno! Zde nezklamala chytačka Saisanka, která bleskurychle přišla s krásným řešením. Nessertiti. Možná jí tím chtěla nenapádně sdělit své pocity z toho všeho, co se Nessiným přičiněním odehrálo. V tu chvíli už to ale bylo jedno. Všichni se začali rozplývat nad tou krásnou, originální a roztomilou přezdívkou.

A tak to milí zlatí zelení dopadlo na předposledním tréninku ročníku Léto 2023. Smích a veselá nálada musela být slyšet až do hradu. Myslím si, že to zapříčinilo fakt, že na ten poslední trénink nás přišlo ještě o pár víc. Nebo za to mohla soupiska?


Střelci: Marajče, Gaučíča, Hopsenka, Nessertiti, CAspik
Odrážeči: Maybelína, Fejferonka, Rybana, Renévátor
Brankář: Gregfruit
Chytači: Sararášek, Saisanka


Na poslední trénink si za námi přišla zavzpomínat na staré časy také důchodkyně bývalá kapitánka Loralei. Chtěli jsme jí udělat radost a vymyslet jí přezdívku také. Někteří pamětníci ale veškerou debatu utnuli s tím, že Lori přece už svou přezdívku má. A to Lori the Killer. Nic proti tomu! Jistě ta přezdívka ví, o čem mluví. Ale já s Fejferonkou si tak trochu myslíme, že Lori přece jen chtěla přezdívku novou. A tak, milá Loralei, jednu jsme ti s Fejferonkou vymyslely. Nebo vlastně Fejferonka vymyslela – LoraLajka. Ty jediná totiž létáš až do nebes!

No a světe div se, na poslední trénink přišla poprvé v životě i páťačka Enselis. Zde bylo jisté, proč přišla. A rozhodně za to nemohla touha po famfrpálové kariéře ani úkol ve vnitrokolejce. To všechno odmítám. Zcela jistě si přišla jen a pouze pro nějakou legendární přezdívku. A odnesla si Ensefalitidu!

Tak co vší té šílenosti říkáte? Že jsme si asi užili kopec srandy? To teda užili. A jestli toužíte po vlastní šíleně krásné přezdívce, řekněte si o ni v komentářích. Jsem si jistá, že nepotrvá dlouho a nějaká vám tam přistane!

Pro Hadího krále
Enola Gatito

10 komentářů

  1. Se třemi Gregfruity by nikdo nikam camrál neprocpal, když vyplní celou tu obruč, že? Akorát bych vzhledem k velikosti grepu lobbovala i za větší rajče, dík!

    Geniální kresby i komentáře! ♥︎

  2. Eilonwy Ellesméry
    25. 7. 2023 (10:03)

    Skvělý a vtipný článek a super ilustrace. Jako aspirujícího brankáře mě nejvíc pobavil Gregfruit. 😀

  3. Tak tohle je naprosto famózní! Smekám před trefnými přezdívkami, úžasnými ilustracemi a skvělým článkem celkově. Moc jsem se pobavila! 😀

  4. Loralei Silwerin
    25. 7. 2023 (11:14)

    Super článek, nádherné kresbičky a dokonalé přezdívky. 😀 A moc děkuji za tu mou, je ÚŽASNÁ!!!

  5. Veronica Narcissa Williamsova
    25. 7. 2023 (12:45)

    Ok ensefalitida, gregfruit a nessertiti jsou me favs :Ddd

  6. Článek je skvělej, stejně jako přezdívky 🙂 Díky za připomenutí, jak to vše bylo. Ono to na tréninku padalo jedno za druhým a měla jsem v tom trochu chaos. Obdivuju tě, žes to stíhala tvořit, vymýšlet přezdívky, zaznamenávat nejen konečný přezdívky, ale i kdo s nima přišel a k tomu všemu ještě trénovat.

  7. Koukám, že sranda nesmí chybět ani na vašich KT. Díky za článek! Pobavila jsem se u něj! 😀

  8. Tohle je naprosto geniální článek doplněný ještě geniálnějšími ilustracemi – pecka! Moc jsem se pobavila, díky! 😀

  9. Enselis Ismenia
    3. 8. 2023 (08:48)

    Clovek je jedinkrat okolnostmi donucen zucastnit se tehle prapodivne akce a jak skonci! +beduje+

    Ale jinak jsem se fakt zasmala 😀

Komentáře jsou uzavřeny.