Ferdova nenasytná soutěž: Bazilišek pod rentgenem

Čekání v Nemocnici svatého Munga bylo opravdu dlouhé a jsme rády, že jste nám ho pomohly ve zdraví přečkat díky (dů)vtipným tipům a vyděračskému materiálu podařeným obrázkům. V tuhle chvíli už je tajemství Ferdova žaludku odhaleno. A co že to bylo? A kdo vyhrál?

Po dlouhých šesti dnech strávených v Nemocnici svatého Munga jsme se dočkaly! Ferdinand se dočkal! Kdo neví, oč tu běží, může si o tom hadím průšvihu přečíst tady.

Jste šikovní, nejlepší, fantastičtí a pěkní skrblíci – nápovědu si koupil jen jeden hádající, jehož jméno však z diskrétních důvodů uvádět nebudeme (ještě byste si pak z naší Aurorky utahovali, to tak). Vaše rentgenové vidění neodhalilo žádné hrůzy, což nás při čekání na odborné vyšetření docela uklidnilo. V některých případech nás však opravdu překvapilo, co všechno se v tom našem halloweenském kumbálu podle vás skrývá! Ale ve finále bychom i tyhle bizarní tipy dokázaly obhájit:

  • Nestaženou závoru od přejezdu na trase Bradavického expresu → krádeže cedulí pro zábavu je jedna věc, Zmijozel má však laťku danou vysoko (teď už doslova).
  • Ledovec → ve sklepení je prostě větší chládek, kde vlastně jinde ledovce schovávat?
  • Primuska zmijozelské koleje Nessa a ještě k tomu pod vlivem prachového srpku → Nessa pravděpodobně chtěla zamést pod koberec strašidelné nekalé praktiky vedení koleje – tímto chválíme primusku za skvěle zorganizovaný úklid.
  • Zhroucená chudá(k) Freya toto považujeme za narušení bezpečnosti a kolejní špionáž!
  • Annya a Vulpecula pod vlivem cukrkandlové hůlky → tak ty tady byly zavřené rozhodně za trest – kvitujeme.

Madam Barb nám v rámci svých tipů dokonce poslala i obrázky (k nahlédnutí níže), ale byly to úplné fejk ňůs! Nicméně oceňujeme kreativitu. Slečně Princess bychom rády vyřídily, že by neměla hádat s dýní na hlavě – zásadním způsobem to odýňovává její uvažování!

Jasnovidecké rentgeny madam Barbary A. Lecter

Když jsme se konečně v nemocnici dostaly s Ferdinandem na řadu, lékouzelník nám poskytl opravdovou sérii snímků baziliškových útrob. Už tedy víme, jak to bylo doopravdy!

Prvním tajuplným předmětem byla svíčka, a to dokonce zapálená! Madam Amanda, Aurora i Vulpecula se tak trefily do černého, ale uznáváme, že by to tvarem odpovídalo i naškrobeným i neškrobeným prostěradlům.

*

Ačkoli záhadná blokáda číslo dva možná vypadala jako rozšlápnutá dýňová dekorace, jednalo se o čarodějnici na koštěti, což správně usoudila opět madam Amanda (která někde vyčóřila správné odpovědi neboco) a Aurora. Zde samozřejmě jako správné počítáme i odpověď od Sarah „twerkující madam Veronica“, od Vulpeculy „čarodějka s velkým zadkem“ i od Enol „já na koštěti“. Přeci jen jsou to všechno čarodějky, že.

*

Pod střevodrásajícím utrpením se ukrývala kočka! Ačkoli neměly být názvy neodtajněných předmětů nápovědami, někde se to prostě zcela náhodně povedlo. K našemu překvapení se typický čaromazlíček nikomu nepovedl uhádnout, ale vtip se vám tedy odepřít nedá. Frankenstein na pitevním stole, toustovač, který do každého toustu vypeče tvar dýně, i levitující mumie jsou opravdu skvělé (v)tipy! Čemu bychom rozhodně věřily, je pohovka s chrápající slečnou Verčou. Jedna z odpovědí byla i „kostlivec ze skříně Barbary Arianne Lecter“, ale to je opravdu až moc fantastické – přes toliko hadrů, bot a šperků by nikdo toho kostlivce rozhodně najít a ještě k tomu sníst nemohl.

*

Upálení dýňových bomb v kolejním krbu? Slon? Nebo snad Bratři v triku? Kdepak. A ani bedna smradlavých ponožek to nebyla! Kožunatahující předmět byla pěkně vypnutá pavučina! Na rentgenu tedy bez pavouka (naštěstí), ten už asi utekl východem. Jediný, kdo se trefil, tak byla Aurora.

*

Nebe je dole a nahoře zem, když ty máš půlnoc, mně začíná den. Bystří již jistě vědí, že Ferdinandovou dvojitou náloží byly „hopsavé hlízy, které hopsají“, jak řekla Envy. Ne, dobře, děláme si srandu. Samozřejmě, že to byl netopýr, což uhádly opět známe tváře Amanda, Aurora a Vulpecula (čuchám, čuchám pirátské sdílení nápovědy!). Naše oči ale rozhodně upoutal i tip, že se jedná o kyblíky s kradenými sladkostmi. Tohle je podezřele detailní, jako by snad o tom madam Veronica něco věděla! Velmi dobrá halloweenská odpověď byla i ta od madam Noah: „dva lidi shrbení nad ouija board u stolu“.

*

Potlouk byl v posledním případě vyjmenován opravdu mnohokrát, ale nebojte, Zmijozajda je zcela v pořádku! Však to pořád dokazuje snězenými úkoly, kvůli kterým Zmijozel každý termín dostane pár trollů – přeci by to nemohlo být tím, že máme líné a zapomnětlivé studenty… I tak ale byla převažující odpovědí (steroidy pokřivená) dýně, což bylo zcela správně!

*

Taky jsme vás požádaly, zda byste nám Ferdinandův požírací fail mohli zdokumentovat, abychom mu to mohly často potutelně připomínat a aby se na to jen tak nezapomnělo. Tímto vám nastokrát děkujeme, protože ten materiál, který jste nám dodali… to je opravdu dýňová bomba!

Veronica Narcissa Williamsová | Ferda se konečně doktora dočkal, ale z dlouhého čekání už na jednom jeho hrbu ze sežrání čehosi fituje Faye outfit, Nina na něm def jezdí, protože není vidět, a doktor neví, proč máme tak dramatického baziliška.

*

Princess Star | Tak jsem Ferdinanda potkala u sv. Munga. Překvapilo mě, jak spořádaně čekal v čekárně. Před ním byla na řadě ještě akromantule s bolavým zubem a nemocný dráček, tak doufám, že Ferda nemusel čekat moc dlouho.

*

Aurora Mockingbird | Potlouk chlácholí Ferdu, aby už se vrátil zpátky do zmijokolejky, protože ho nebaví zlobit tam sám.

*

Annya Liddle | Když Ferda sežral Potlouka, musel k doktorovi. Jenže Potlouk ven nechtěl a lékouzelník musel nasadit mrkev, kterou Ferdinand nesnáší. Od té doby už bazilišek králíky nežere.

*

Jeba Záhradníková | Ferdinand po tom ako zjedol silikóny u plastického chirurga (odkazuje na tip Jeby pro 4. obrázek, pozn. redakce).

*

Enola Gatito | Jen když má Ferdinand horečku, přestane pouštět hrůzu.

*

Nessa Naiadés | Ferdík u Munga hned po té, co z něj vymačkali obsah žaludku. Musí teď pít nelahodnou léčivou limonádu.

A kdože teda vyhrál? No my přeci! Nejen, že jsme vás donutily zapojit fantazii, ale ještě jsme od vás získaly komentáře pod článkem a parádní vyděračský materiál! A taky na odměny je nedostatek peněz, když jste všichni chytrolíni, a skoro nikdo nevyužil možnosti nápověd! Tímto gratulujeme studentce Auroře k nejvyššímu počtu správných tipů a čokožabce! Dále jsme se rozhodly ohodnotit i nejzábavnější a nejfantasmagoričtější odpovědi, o které se s námi podělily profesorky Barb, Noah a Veronica.

Co se obrázků týče, výběr byl vážně náročný! Kdybychom měly nasyslených dýňových hlav více, rozhodně by je dostaly všechny výtvarnice. Nakonec jsme se ale shodly, že si hlavní cenu odnese Princess Star, i když si to trochu protiřečí s naší radou na začátku článku ohledně využívání střídmého množství dýní na hlavě. Ostatní však neodejdou s prázdnou a finanční odměna se už pomalu, ale jistě řítí do vašich sovinců.

Nechť vás Ferdinandův apetit provází neprovází!

Pro Hadího krále
Nina Yozhinski & Faye Sages

5 komentářů

  1. Skvělý článek! Člověk se nad tipy soutěžících zasměje, aby byl vzápětí ohromen krásnými obrázky. Moc díky a veliká gratulace všem vítězům!
    Princezno, Ferdinand Ti vzkazuje, že si obrázek nechá pověsit ve sklepení na zeď. Je vážně nádherný! ♥

    • Mě to vždycky od Tebe tak pobaví. 😀 Od Tebe bych měla nejradši obrázků plnou stěnu. 🙂
      Redakci moc děkuju za dýňovou hlavu, je parádní! ♥ To jsem si za tu patlaninu ani nezasloužila…

  2. Aurora Mockingbird
    31. 10. 2023 (19:25)

    Juchuchuuu! Děkuji! Nápovědy pomohly hodně. 😀 A žádný sdílení nebylo! Ale domákla se, že jsem si je koupila a tak určitě akorát opisovala! Liška jedna podšitá!!!

Komentáře jsou uzavřeny.