Velikonoční vajíčkobraní a Ferdův apríl

Někdo by si mohl myslet, že se v tom Zmijozelu letos flákáme, ale pozor – ne, vlastně je tomu tak. Proto jsme v zasedačce daly hlavy dohromady a přinesly koleji rovnou dvě akce!

Zmijozel si aprílový den bere tak nějak víc osobně. Kdy jindy taky šířit geniální zmijohumor než právě 1. dubna?

A tak kdokoli, kdo měl zájem, si mohl přijít pro tajemné úkoly do mého sovince! Dobré na tom bylo, že každý měl na výběr ze 4 kategorií. Člověk si vybíral jednu (aniž by předem věděl, jaké ho čekají úkoly!) a pak plnil jeden ze dvou úkolů, které mu byly předhozeny. Ano, daly se tak splnit maximálně 4 úkoly, minimálně jeden, matematika vám jde!

Ale ne, Williamsová, proč prozrazuješ interní zmijoakce? Co když je teď jiná kolej okopíruje? No, zaprvé nemám žádnou self-control a oversharuji, zadruhé mi přijde fajn pochlubit se úkoly, které daly práci vymyslet a které mohou sloužit jako inspirace dalším. Jsem to ale altruista, že?

Brzy se ukázalo, že nejpopulárnější kategorií je právě mlžič, kterého neměla čas provést jen jediná účastnice z 13. Bylo úspěšně vyprankováno 5 červených, 4 modří a 3 žlutí. Pokud se vám tedy v majetku objevila záhadná fazole, vězte, že je ve skutečnosti nezávadná; cokoliv s ní se událo, bylo kompletně vymyšleno. Nebo ne?

Žertovný mlžič dopadl nad očekávání, avšak nutno podotknout, že některé printy byly v časoprostoru ztraceny.

Na druhých místech v žebříčku oblíbenosti se uchytil megamysl a šprýmař. U první kategorie si lze povšimnout kreativnosti řešení. Někdo bludiště obešel zprava, někdo zleva, jiný využil zaklínadel jako bombardos, další mudlovských létacích prostředků a někdo se prostě motal v kruzích, než se mu nějakou záhadou povedlo dojít do cíle.

Znáte pořekadlo prank and be pranked? To se mi stalo, když jsem poslala bludiště prefektce Rhee De Morgan a ona mi ho poslala vyluštěné. Ukázalo se, že odmazala jednu blokující stěnu, pasovala jsem jí tedy do role největšího vtipálka megamysla.

Jen menší vsuvka k tomu šprýmaři – věděli jste, že v ŽT na apríla vydali článek o pokračování kdysi nedokončeného Seniorského turnaje? Mám z nich úplné trust issues, jak jsem se těšila, že třeba po dvou letech dostanu odměnu za svých odevzdaných 7 kol, která zmizela v propadlišti dějin!

Reálnou otázkou tak stále zůstává: Gde panika v Prasinkách?

Ano, kreslič, snad pro svůj název, byl nejneoblíbenější kategorií. Přitom vypracování účastníků byla více než povedená! Dokonce se obrázek objevil i v rychlosoutěži naší Barbary Arianne Lecter!

A co za symboly v tomto Rorschachově testu vidíte vy?

Za splnění každé kategorie získal absolvent certifikát. Dle toho, kolika kategoriemi úspěšně prošel, tolikrát byl titulován. Největší, nejprolhanější, nejlstivější a nejzákeřnější had si od té doby mohl říkat:

Ah, vlastně ne. Tohle byl titul za zvládnutí jediného úkolu!
Postupně šly tituly takto:
Had Žertovník → Tropič neplech → Šprťouchlat král

 

ALE NE, TO UŽ JSOU ZASE VELIKONOCE?

V návaznosti na úspěšnou velikonoční akci minulého roku (o níž si můžete přečíst v Hadím králi!) ani letos Zmijozel nemohl přijít zkrátka. Protože je už ale autorka článku líná psát a počet slov přesahuje meze diplomové práce, bude lepší, pokud zde budou zmíněny jen highlighty.

Potlouk se ztratil! V koleji by jistě zavládla panika, kdyby byl bodohrotící rok – jinak zeleným Potloukovo žraní úkolů spíš leze na nervy.

Tentokráte se začalo dříve, již na Květnou neděli. Byla by to neděle květná, kdybychom neprosazovali úkoly s květinami? Právě z toho důvodu byl na pořadu dne kaligram, květomluva a zasílání děkovných kytic! Květinářství na Příčné mělo z tohoto byznysu jistě radost.

Taky býváte kyselí jako šťovík?

Čtenáře by nepochybně zajímalo i dění na Modré pondělí, ale věřte, že místo fialkové vody si všichni zelení objednávali alkoholické ostružinové víno. My jsme prestižní plátek na úrovni, a tudíž si nemůžeme takové nemorálnosti dovolit otisknout. Dělejme tedy, že pondělí v našich kalendářích vůbec neproběhlo, a přeskočme rovnou na Šedivé úterý! A jo, ty příspěvky vlastně spravovala Nessa, asi není rozumné jí psát ve 3 ráno, welp. Během Škaredé středy proběhlo ve VS velké mračeníčko mračení, to radši taky nebudeme zmiňovat. Jé, no jo, Ferdinand měl svátek na Zelený čtvrtek!

Byla možnost zahrát si dvě hry. Výsledné skóre se raději nedochovalo, ale pokud máš, čtenáři, zájem, popadni svou myšku, pořiď svému mudlstroji nějaké chlazení a nažhav tyto absolutně topové gamesky, protože ať už utečeš hadovi nebo si zasmažíš hadí rpg, strávíš nad tím jistě hodně hodin jako naši hadi!

Co lepšího vymyslet na Velký pátek, než oháknout se do něčeho pořádně velkého? Tak schválně: poznáte, kdo je na inkriminovaných fotografiích níže? A který z velkých gangů organizovaného sssyčáctví je nejzlotřilejší?

Prý na velikosti nezáleží. O.o

Už jste zažili, drazí čtenáři, že jsme na Velký pátek napasovali velké outfity. Na Bílou sobotu jste nemohli čekat nic lepšího než oháknutí se do nepovšimnutí! No dobře, nebyl to sice hlavní úkol, ale copak vás zajímá, že Barbara už posté namíchala letvar sytosti? Máte hlad, že?

pozn. korektorky: Proč tu nechala bílej obrázek? Kdo to má opravovat?

 

Celé toto týdenní veselí bylo zakončeno Velikonočním pondělím. Zelení si mohli nabarvit Potloukova vejce, totiž kraslice, a dělat na Hogu to, co k našim kouzelnickým Velikonocům patří. Teda kdyby aspoň ten kurník fungoval, jak má. Navždy vzpomínáme na nefunkční puntíkatá vajíčka.

Malování na reálná vajíčka předvedly Žába a Magdarlene!

Tak se stalo, že Zmijozelští našli všechna poztrácená Potloukova vejce včetně králíka samotného.

Zelení se k tomu přiznávají jen neradi, ale měli skutečnou radost při sběru vajec. Skoro jako když dostávali razítka od učitelek na mudlovském prvním stupni třeba za to, že přestali hůlkou píchat mudlovského spolužáka a místo toho poslušně napsali diktát na tři.

Zazvonil zvonec a Potloukovi byl konec nakonec účastníci ke své radosti obdrželi vlastního zajícomuta, protože pokladnice se slunila kdesi v Británii a primuska mi horlivě tvrdila, že je to dobrý nápad. VIVAT odměny za zmijozelské akce!

Taky máte svého vejcomuta?

 

Pro Hadího krále
Veromut Šprťouchlice Williamsová

3 komentáře

  1. VIVAT Zmijo odměny. Ten Nessin Vejcozajícomut je stejně nejkrásnější odměna! 💚
    A teda žasnu nad těmi vypracováními! Radost pohledět! 💚

  2. Celá ta akce byla naprosto boží a diplom s Fejkmutem byl nejlepší! ♥

Komentáře jsou uzavřeny.